Quan tens una idea de negoci i t’animes a posar-la en marxa, arriba la gran pregunta, i d’on trauré els diners per portar a terme la iniciativa?
En aquest punt és quan comences a fer un llistat de propostes per poder aconseguir els diners que necessites. Demanar un préstec? Puc rebre alguna subvenció? Algun familiar que confia amb la meva idea? Buscar un amic que et deixi els diners?
Ara gràcies a la força d’internet pots incloure una alternativa més en el teu llistat de possibilitats per adquirir finançament econòmic pel teu projecte personal o empresarial: el crowdfundig. Saps què és?

El crowdfunding o també conegut com el micromecenatge es basa en la recerca de finançament col.lectiu de projectes a través de donacions realitzades majoritàriament a través d’internet.

Podem parlar de diferents models de crowdfunding en funció del tipus de recompensa que els participants esperen a canvi de la seva participació. La idea original es basava a realitzar donacions sense esperar cap benefici a canvi. Però també, existeixen models de crowdfunding basats en que les persones que aporten diners reben una recompensa, que pot ser un obsequi per exemple, o fins i tot hi ha models de crowdfunding que les persones que aporten diners reben participacions del projecte.

Com funciona el crowdfunding?
Les principals fases per dur a terme el finançament del teu projecte a través del crowdfunfing són les següents en el cas que es vulgui comptar amb empreses difusores del teu projecte:

L’emprenedor envia el seu projecte a les plataformes normalment online a on pots publicar el teu projecte i així recollir les aportacions. La informació que cal destacar per presentar el projecte és una descripció general, la quantitat de diners que es vol aconseguir, quin és el període per acumular la quantitat econòmica i quin model de crowdfunding és l’escollit.
Valoració del projecte, la comunitat o la plataforma online amb qui has confiat valoren el teu projecte i consideren si és d’interès per ser publicat.
Publicació del projecte. Es fa públic el projecte i el temps que disposaran els interessats per fer aportacions.
Promoció. És molt important fer promoció i la màxima difusió per aconseguir informar dels objectius del projecte.
Fi del projecte. Un cop acaba el període determinat del projecte, es fa el tancament i es fa el recompte del finançament rebut.

També, hi ha l’alternativa d’invertir en una web pròpia per difondre el teu projecte i a on les persones interessades puguin fer les aportacions. Això sí, en aquest cas la difusió i l’estratègia online és molt important.

 

Tens una idea… doncs aconsegueix finançament mitjançant crowfunding. T’animes?

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font imatge: Pixabay