estalvi, assessoria girona

Ja estem al temut gener, el primer mes de l’any on acumulem les despeses de desembre i les primeres despeses de gener, les factures es multipliquen i malauradament els ingressos no. És per això que des de SMV us volem deixar 5 consells bàsics perquè la “cuesta de enero” sigui de tot menys invencible:

  1. Fes una llista del que gastes i el que ingressos. És una de les primeres coses que has de fer per poder prioritzar les despeses urgents i reconsiderar algunes altres.
  2. Identifica les despeses que es poden convertir en estalvi. La llista anterior t’ajudarà a eliminar aquelles despeses que no són prioritaris o realment necessaris i a deixar els que no són tan importants per a més endavant. Pensa quines de les teves despeses es poden eliminar o reduïr, per exemple: tele per cable, gimnàs, classes d’anglès a les que no vas, etc.
  3. Limita el consum. Hem de tenir en compte el control del consum de serveis com el gas, l’electricitat, l’aigua, etc. Cada petit gest és important.
  4. Compra de forma intel·ligent. Estem al mes de les rebaixes, de les promocions i dels 2×1, per tant si comprem de forma intel·ligent el que és estrictament necessari, podem comprar el mateix pagant menys.
  5. Implica al teu entorn. Has de conscienciar a la família del moment en el qual esteu i del que han de fer per millorar-ho, només entre tots ho aconseguireu.
  6. Pren consciència i anticipat al pròxim any. És el moment de replantejar-se l’estalvi. Començar a arraconar una part del teu sou, encara que sigui petita, et pot suposar una ajuda en períodes determinats de l’any, inclús en els pròxims Nadals.

Esperem que us serveixin d’ajuda i molts ànims que ja queda menys per febrer!

 

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font informació: SMV Assessoria
Font imatge: Pixabay