Contracte de treball. Assessoria laboral Girona

El passat 25 de febrer, el Govern va posar en marxa una mesura que consisteix en el fet que totes aquelles empreses i autònoms que vulguin contractar un nou treballador de forma estable, només cotitzaran a la Seguretat Social per contingències comunes 100 euros al mes, durant els primers 24 mesos, tot i que les empreses de menys de deu treballadors poden beneficiar-se de dotze mesos addicionals, un cop transcorreguts els primers 24 mesos.

En vista de què la implantació d’aquesta mesura ha suposat un increment de la contractació de 177.731 treballadors, el Govern ha aprovat un Reial Decret de Llei pel que es prorroga la vigència d’aquesta mesura fins al 31 de març del 2015.

Qui es pot acollir i amb quines condicions?

  • Les empreses o autònoms que s’acullen a aquesta mesura, estan obligats a mantenir, com a mínim, el nivell d’ocupació creat durant el període d’aplicació de la reducció.
  • Es podran acollir totes aquelles empreses o autònoms que no hagin realitzat acomiadaments disciplinaris o per causes objectives, declarats improcedents, o acomiadaments col·lectius en els sis mesos anteriors a la data de celebració del contracte.
  • S’ha de mantenir el nivell o total d’ocupació i el nivell d’ocupació indefinida durant els tres anys següents del contracte, ja que en el cas contrari hauran de reintegrar totalment o parcialment les quantitats que s’han estalviat.
  • Si incompleixen el primer any, hauran d’ingressar la totalitat de la reducció, si incompleixen el segon any, hauran d’ingressar el 50% i si incompleixen el tercer any, hauran d’ingressar el 33%.
  • No podran acollir-se a la reducció totes aquelles empreses o autònoms que hagin estat sancionades per incompliments de la legislació social en els últims dos anys.
  • Tampoc es podran acollir totes aquelles empreses que hagin estat sancionades per no donar d’alta a treballadors en la Seguretat Social.
  • Aquesta reducció no és compatible amb cap altra bonificació de la Seguretat Social.
Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font imatge: Pixabay
0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta