Si ha arribat el moment de contractar un treballador us haureu de posar al dia de tots els tràmits legals que us corresponen com a empresari.

En primer lloc, hi ha dos passos previs que només s’apliquen en determinades circumstàncies:

En el cas de que siguis un empresari que no hagi contractat mai personal has de fer la inscripció com empresari a la Seguretat Social. El primer que hauràs de fer serà sol·licitar a la Tresoreria General de la Seguretat Social, a través de les direccions provincials o de les corresponents administracions, la teva inscripció com a empresari en el Sistema de la Seguretat Social.

En el cas de què el treballador mai hagi estar contractat has d’afiliar el treballador: És a dir, has d’obtenir el nombre d’afiliació a la Seguretat Social per a aquells treballadors que són contractats per primera vegada a la vida.

I en segon lloc, hi ha tres passos obligatoris en totes les contractacions:

Altes, baixes i variacions de dades de treballadors: Estaràs obligat a comunicar, dins dels terminis establerts a l’efecte, les altes, les baixes i les variacions de dades dels treballadors que vagin a iniciar una activitat laboral al teu servei o que cessin en aquesta.

Presentació dels contractes en el Servei Públic d’Ocupació Estatal: Hauràs de registrar els contractes en el SEPE en un termini de 10 dies des de l’alta.

Pagaments de les cotitzacions a la Seguretat Social: Hauràs de mantenir l’alta dels teus treballadors mentre no s’extingeixi la relació laboral i efectuar l’ingrés de les quotes previstes en les nòmines dels treballadors.

Esperem que us hagi ajudat, si necessiteu més informació només ens heu de contactar a info@smvassessoria.com, estarem encantats de donar-vos un cop de mà.

 

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font informació: Infoautonomos
Font imatge: Pixabay

Estàs en situació d’atur, tens ganes de començar una idea de negoci, però no estàs segur pels costos que suposa?
Doncs sabies que pots compatibilitzar l’atur i donar-te d’alta com a autònom? D’aquesta manera, pots inciar el teu negoci amb més seguretat econòmica.

Si sou perceptors de la prestació d’atur i voleu iniciar la vostra activitat laboral donant-vos d’alta d’autònom, podreu compatibilitzar la prestació mensual corresponent a l’atur amb el treball per compte propi. D’aquesta manera, constarieu com autònoms i així podrieu començar el vostre negoci sense perdre la prestació d’atur.

Els requisits principals són els següents:

– Es pot compatibilitzar la prestació amb ser autònom durant un màxim de 9 mesos o un temps inferior.
–  Sol·licitar la compatibilitat en el termini de 15 dies des de l’inici de l’activitat laboral.
–  Donar-se d’alta com a treballador per compte propi en l’àmbit individual o incorporar-se en una cooperativa o societat laboral de nova creació, mai es podrà compatibilitzar si la persona s’incorpora en una cooperativa de treball associat i societat laboral ja constituïdes o en una societat mercantil.

Sempre i quan, la persona s’aculli en les condicions citades podrà comptabilitzar i percebre el 100% de la quantitat de la prestació d’atur amb el descompte de l’IRPF i sense deducció de cotitzacions de la Seguretat Social.

Us compartim l’enllaç del Sepe on podreu trobar tota la informació.

 

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font informació:Agència tributària, SEPE
Font imatge: Pixabay

Volem compartir amb vosaltres el cercador FISUB, es tracta d’un cercador d’ajuts i serveis elaborat per ACCIÓ. Aquí trobareu tota la informació dels ajuts, subvencions, finançament i serveis que ofereixen les diferents administracions i organismes per a les empreses i els emprenedors ubicats a Catalunya.

Per més informació, feu click al següent enllaç: FISUB

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font informació: Generalitat de Catalunya
Font imatge: Pixabay