SMV Assessoria Girona creiem que aprendre a controlar les despeses del teu negoci és una tasca vital per la supervivència de qualsevol empresa. Com que no hi ha cop fórmula secreta, és molt important que sigui el propi autònom o empresari el responsable de la gestió econòmica de la seva activitat.

1. Fes un excel amb totes les despeses fixes que tinguis cada mes, per exemple quota d’autònoms, lloguer d’oficina, etc i suma les despeses variables com per exemple material d’oficina, etc.
A final d’any tindràs un pressupost de despeses anuals del teu negoci. És recomanable que a més a més es revisi sí que les despeses no superin els ingressos.

2. Utilitza plantilles excel per poder sumar totes les despeses, descargar exemple aquí.

3. És important controlar que el pressupost no tingui moltes desviacions, seria bo no passar més enllà del 3% de l’import prevís.

4. Reprogramar les despeses previstes, si un mes s’ha gastat més del que es tenia determinat el mes següent intentar reduir costos en algun altre departament o activitat. És important intentar no allunyar-nos dels pressupostos anuals.

5. Intentar renegociar amb els teus proveïdors per a aconseguir millors preus pels seus serveis.

6. En el cas que tinguis treballadors, conscienciar-los que cal estalviar per augmentar l’eficiència de l’empresa.

D’aquesta manera serà més fàcil fer un balanç positiu de la teva empresa. És important tenir les despeses controlades, ja que t’ajuda a prendre consciència fer una bona gestió dels diners, i també et permet visualitzat tots els diners que necessites per cobrir costos anuals, per tant t’orienta a saber quants diners has d’ingressar per tenir una empresa.

 

Fonts de información:

http://ficprem.com/como-puedo-controlar-los-gastos-en-mi-empresa/

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font informació: Diari Cinco Días
Font imatge: Pixabay
0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta