Post sobre frau a internet, publicat per SMV Assessoria Girona

L’Agència Tributària detecta un nou cas de “phising”

Tal i com publica l’Agència Tributària, han detectat un nou intent de frau tipus ‘phishing’ a través d’Internet, suplantant la seva pròpia imatge.

L’engany fa referència a una suposada nova aplicació d’Hisenda. L’Agència Tributària ha detectat un enviament de comunicacions per correu electrònic en què, suplantant la seva identitat i imatge i fent referència a diverses novetats legislatives, es proporciona un enllaç per descarregar una suposada nova aplicació (TAPE) de l’Agència Tributària.

Aquest arxiu es tracta d’un programari maliciós que, s’encarrega de xifrar arxius de l’equip i exigir un pagament per alliberar o bé instal·la un virus troià capaç de robar credencials personals i informació sensible.

Quant es va tenir coneixement d’aquests correus falsos, coneguts com a ‘phishing’, l’Agència Tributària va dur a terme les actuacions necessàries per mitigar el seu efecte i tancar tots els enllaços fraudulents detectats.

L’Agència Tributària aconsella desconfiar de qualsevol comunicació que inclogui la petició d’informació confidencial, econòmica o personal o inclogui qualsevol enllaç que no remeti a la seva pàgina web o al seu Seu electrònica. Per tant, la primera mesura per combatre el ‘phishing’ és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses.

És molt important que els usuaris comuniquin inmediatanment a l’Agència Tributària en el cas de tenir coneixement d’una cas de “phising”, i que remetin el correu original perquè es pugui analitzar.

Autor: Sergi Mayoral Vinyals / Assessor fiscal, comptable i mercantil a SMV Assessoria.
Font informació: Agència Tributària
Font imatge: Pixabay
0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta